ŽIVE SLIKE ROKODELCEV V ŠUBIČEVI HIŠI

Šubičevo hišo bodo 15. decembra obarvali številni rokodelci in umetniki, ki bodo preko popoldneva ustvarjali različne rokodelske izdelke pred očmi obiskovalcev. Pridite, spoznajte njihove zgodbe in soustvarjajte z njimi!

Pričelo se bo že dopoldne, ko bo v podstrešnem večnamenskem prostoru potekalo predavanje Ane Korošec – Modrost v različnih obdobjih življenja ženske.  Ob 15. uri pričnemo z organiziranim vodenjem po hiši ter ustvarjalno delavnico izdelave voščilnic. Naslednje organizirano vodenje bo pod vodstvom Borisa Oblaka potekalo še ob 17. uri. Vmes bodo po prostorih hiše potekale različne delavnice in prikazi iz strani rokodelcev.

S tehniko suhega polstenja nas bo seznanila Karla B. Rihtaršič, ki nam bo prikazala izdelavo jaslic in nam ob enem povedala še kakšno zanimivo pravljico. V sobi s Šubičevimi pismi nas bo sprejela Maruša Košir, avtorica knjige Dom slikarjev Šubic – pisma pripovedujejo, ter nam prebrala kak zanimiv odlomek iz knjige. Ob enem pa bomo spoznali še njeno ustvarjanje iz gline. Če boste želeli se ji lahko pridružite pri ustvarjanju. Postopke rezbarstva nam bo s prikazom predstavila mlada Tanja Oblak, ki se praktično že iz svojega otroštva ukvarja z lesom. Nekoliko nenavadno za dekle, pa vendar izdeluje čudovite izdelke, ki so prava paša za oči in so prav tako zelo uporabni. Tokrat nam bo prikazovala rezbarjenje reliefa. Jerneja Stanonik, izredna mojstrica in oblikovalka keramike, ki svoje izdelke prodaja tudi v trgovinici Šubičeve hiše, nas bo tokrat navdušila s prikazom dela na vretenu. Njene spretne prste in talent oblikovanja boste spoznali v spodnji galeriji Šubičeve hiše.

Gostja Neža Pavšič iz Idrije, pa bo vodila grafično delavnico s pravo tiskarsko prešo. Skupaj z njo si boste odtisnili zanimive odtise in spoznali različne tehnike grafike. Morda pa najdemo med nami koga, ki ga bo grafika tako navdušila, da bo postal novodobni Ive Šubic. Učitelj glasbe Marko Ušeničnik bo za vse glasbene navdušence pripravil glasbeno delavnico. Druženje se bo pričelo takoj po ustvarjalni delavnici izdelave voščilnic, torej ob 17. uri v podstrešnem večnamenskem prostoru.

Rokodelci bodo ta dan, znotraj Šubičeve hiše, svoje izdelke tudi razstavili in jih seveda ponudili v nakup.

Za najmlajše bo v sodelovanju z Zavodo O – zavod škofjeloške mladine, od 15.  do 17. ure, potekala otroška delavnica izdelovanja novoletnih voščilnic.

Vljudno vabljeni!